Våre klimaprofiler i 2011

Ragnhild Elisabeth Waagaard

Uke 1: Ragnhild Elisabeth Waagaard

Ragnhild Elisabeth Waagaard, født 1978, kommer fra en gård utenfor Hønefoss. Hun er utdannet miljøfysiker fra Universitetet for miljø- og biovitenskap, og jobber nå som klima- og energirådgiver i WWF.

Ragnhild jobber akkurat nå med WWF- og Greenpeacekampanjen ”Vi eier Statoil! og vil ha Norge ut av tjæresanden”, og hun håper å få Statoil på bedre tanker. http://www.vieierstatoil.no/trekk-statoil-ut/

I tillegg legger hun en plan for hvordan Norge kan innføre en klimalov.

Når hun ikke fyller hodet med klimaspørsmål, dirigerer hun Jentekoret Stas.

Jan Martin NormanUke 2: Jan Martin Norman

Jan Martin Norman, født 1968, kommer fra Harestua utenfor Oslo. Han er miljøverner, skitrener, profesjonell friluftsmann og halvstudert sosialantropolog. Siden 2003 har han jobbet i Greenpeace. De siste tre årene har hans hovedfokus vært på Statoil og tjæresand. http://www.vieierstatoil.no/trekk-statoil-ut/

Martin har klokketro på at Statoil snart må trekke seg ut av tjæresanden. Når han ikke har hodet fullt av tjæresand, jobber han som skitrener og sikkerhetsansvarlig for dansekompaniet Frikar. Martins motto: Elsker vinter – hater tjæresand!

Uke 3: Rasmus Hansson

Rasmus Hansson, født i 1954, har vokst opp i et hjem med mye moralsk engasjement og mange meninger om politikk og bruk av natur. Han sier dette gjorde det vanskelig for ham å la være å bli miljøverner og biolog. Han fikk sin utdannelse på 1970 – 80-tallet. Arbeidet etterpå har gitt ham fartstid i flere deler av norsk innen- og utenriks forvaltning, samt i kalde og varme deler av verdens natur, fram til WWF-jobb fra 2000. Se WWF.


Ellen WibeUke 4: Ellen Wibe

Ellen Wibe (46) er coach, veileder og kommunikasjonstrener. Hun har jobbet med politikk på heltid i mange år, blant annet som nestleder i FrP (1993-94) og generalsekretær i FpU. Etter bruddet med FrP i 1994 har Ellen jobbet som rådgiver i ulike kommunikasjonbyråer, og i de siste årene har hun arbeidet med trening og coaching av mennesker gjennom eget foretak. Hun har erfaring fra arbeid både med offentlig sektor, næringslivet og frivillige organisasjoner. Se: http://www.ellenwibe.no/


Uke 5: Kirsten Limstrand

Kirsten Limstrand er dosent i pedagogikk ved Universitetet i Nordland, Institutt for lærerutdanning og kulturfag. Hun er opptatt av et dialogbasert samfunn, som gjenspeiler seg i alle ledd, både politisk og organisatorisk. I mange år har hun vært opptatt av forskning og utvikling rundt samtaler/dialog i skole og utdanning og har skrevet flere bøker og artikler om elevsamtaler, om  samtaler mellom heim og skole og om studentsamtaler i utdanningen.

Hun  er tidligere lokalpolitiker og har sittet i fire perioder i bystyret i Bodø for Venstre, med hovedinteressefelt skole, kultur og miljøpolitikk. Er også aktivt interessert i distriktspolitikk og sitter for i denne valgperioden i lokalutvalget for Tverlandet distrikt, der hun er bosatt.

Kirsten er også med i en nyoppstartet bevegelse i sitt distrikt som kaller seg ”Grønne bestemødre”, hvor viktige temaer for 2011 blir mat: kortreist, nordnorsk, økologisk, butikkmakt, Fair Trade, jordvern, forbruk m.m. Til høsten er det kommunevalg, og Grønne bestemødre vil gjøre en innsats for å få mat og matproduksjon satt på den politiske dagsordenen.

Hun er mor til tre og bestemor til sju –  i aldersgruppen 7-13 år.

Nancy SandUke 6: Nancy Sand

Nancy Sand (51) er daglig leder i LOOP-stiftelsen for kildesortering og gjenvinning som blant annet driver LOOP Miljøskole og nettstedet sortere.no. Hun har tidligere vært konsulent og partner i  miljørådgivningsfirmaet MiljøKompetanse og jobbet med en rekke ulike miljøprosjekter for både privat og offentlig sektor. Nancy har også arbeidet i Norges Naturvernforbund , og hun har arbeidet med europeiske kulturlandskapsprosjekter tilknyttet Universitetet i Bergen.

Uke 7: Aron Halfen

Aron Halfen er 28 år gammel og født i Sverige, men vokst opp i Oslo. Han har bachelor og master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Ellers har han studert antropologi, spansk i Nicaragua og sosiologi  ved Berkeley i USA. For tiden jobber han som rådgiver for Dialogprosjektet Kapital for utvikling i Utenriksdepartementet. Tidligere arbeidet i Miljøstiftelsen Zero. Samboeren hans studerer medisin. Aron liker å trene, være utendørs, reise og lage god mat. Han er nylig blitt med i styringsgruppen til Norsk klimanettverk.


Uke 8: Sveinar Kildal

Sveinar Kildal er 48 år, har tre barn og bor i Bærum. Han har studert fysikk ved Universitetet i Oslo og ved University of British Columbia, Canada og har tilleggsutdannelse innen treforedling, markedsføring, ledelse og miljø/energi. Han er i dag miljødirektør i Elopak, hvor han blant annet har ansvaret for energi, miljø, gjenvinning og bærekraft for konsernet.

Fritiden bruker han så mye som mulig utendørs med sykling og løping om sommeren og aktiv langrennstrening om vinteren. Mye av fritiden brukes også til å følge opp barnas sportsinteresser og skoleaktiviteter.

Uke 9: Petter Jensen

Petter Jensen er 45 år og bor på Grønland i Oslo. I dag driver han Treehouse Design, som han startet i 2005. Han har tidligere hatt flere forskjellige jobber, på lager, som vekter, tatt pilotutdannelse og vært ganske lenge i pizzabransjen. De siste 17 årene har han jobbet innen reklame og design. Den lille fritid som finnes deles mellom lidenskapene kjæresten, a-ha og Liverpool FC – gjerne i kombinasjon om mulig.

Uke 10: Ellen Elisabeth Tveiten-GrotbækEllen Elisabeth Tveiten-Grotbæk

Ellen Elisabeth Tveiten-Grotbæk har en mastergrad fra Universitetet i Oslo med tema “Renewable Energy and Green Economic Growth”. Hun har også en bachelorgrad i engelsk og pedagogikk fra Høgskolen i Telemark. Ellen Elisabeth har jobbet ved det norske generalkonsulatet i New York med ansvar for næringsliv og kulturfremme og har i tillegg lang erfaring fra organisasjons- og styrearbeid. For tiden holder hun på med en fordypning i prosjektarbeid og prestasjonsledelse ved UiO og prøver samtidig å få tid til friluftsliv og å komme a jour med en stadig lengre liste av bøker som burde vært lest. Hun har dessuten nylig blitt med i styringsgruppen til Norsk klimanettverk.

< Tilbake til bloggens hovedside