Klimafestivalen i 2015

Klimafestivalen 112 logo i blåtoner

Klimafestivalen § 112, fra 30. desember 2014 til 11. januar 2015, var en åpen festival der alle som vil kunne bidra med egne arrangementer over hele landet. Den ble Norges største klimamarkering noensinne, og festivalen vil gjentas i 2016 enda flere steder i landet. Festivalsidene finner du her.

Det er hundrevis av mennesker over hele landet som har hver sin del av fortjenesten. Noen har lagt ned flere månedsverk med arbeid både natt og dag. Noen har utviklet og tatt ansvar for helt nye måter å kommunisere klimasaken i offentligheten på. Noen har fått med flere. Noen har hjulpet til der det trengtes. Noen har transportert. Noen har koordinert. Noen har dokumentert. Noen har spredt ordet. Noen har dukket opp. Noen har delt.

Sammen har de gjort festivalen til den største klimamarkeringen i Norges historie.

Med over åtti arrangementer og tusenvis av deltakere fra nord til sør har Klimafestivalen § 112 vist at folk flest bryr seg mer om klima enn dagens politikere gambler på. Det er en ny bølge av klimaengasjement som er i ferd med å reise seg i Norge. De som var med på festivalen har vært med på starten av bølgen, og det vil komme flere og flere muligheter fremover der du kan bidra til at bølgen vokser seg enda sterkere og enda større.

Neste års klimafestival er under full planlegging, og skal være 16. – 24. januar 2016.

Vi har lagt ut et par bilder som vi fikk inn i løpet av festivalen:

http://klimafonen.no/foto-fra-klimafestivalen-§-112/

…og noen filmer har også kommet ut på YouTube:

http://bit.ly/1ELIYJ2

 

Festivalkontakt:

Heidi Helgestad – leder Norsk klimanettverk

tlf. 97777299, epost: hei@norskklimanettverk.no