Tusenvis av sykkeltråkk for å få Norge ut av tjæresand!

Jeg vil kombinere turen til å være både personlig, men også politisk rettet.
Tusenvis av sykkeltråkk for å få Norge ut av tjæresand!

Hei! Jeg heter Andreas Dahlslett Ratvik og er med i Norsk klimanettverk. I en alder av 20 vil jeg plassere meg over middels interessert i miljøspørsmål og har derfor lyst til å kombinere reise med et politisk budskap. Dere kan også følge meg på facebook.

 

29. juni legges kursen mot Øst-Europa på to hjul. Hoveddrivkraften min for denne turen er å spre mitt miljøbevisste engasjement, og la flere ører ute i verden få høre budskapet om bruk av fornybar energi.

Jeg skal sykle i Latvia og Litauen. På min reise vil jeg intervjue forhåpentligvis mange mennesker om miljøspørsmål. Målet er blant annet å intervjue folk som jobber med miljøspørsmål, men jeg skal heller ikke glemme mannen i gata.

 

Jeg skal legge noen av disse intervjuene ut på denne nettsiden. Jeg ønsker å rette oppmerksomheten på klima og de klimaproblemer vi står ovenfor idag og for fremtiden.
Dagens stortingspolitikere ignorerer risikoene av global oppvarming. Det blir for mye prat og synsing, altfor lite tiltak.

I 2007 kjøpte Statoil opp ett tjæresandfelt i Alberta, vest i Canada. Tjæresand er en blanding av sand, leire, vann og bitumen. Utvinningen av tjæresand er så energikrevende at den gir 13 ganger så høye CO2-utslipp per fat olje som vanlig nordsjøolje. Hvis vi skal nå verdens klimamålsetninger, kan vi ikke utvinne olje fra tjæresand!
Andre ulemper med utvinning av tjæresand:

1. Lokale skog– og vannressurser belastes så hardt at det truer dyrelivet i området.
2. Lokalbefolkningen/urfolkene får ødelagt livsgrunnlaget, og tapet av landområder og dyreliv er i strid med deres grunnlovsfestede rett til å bevare sin kultur og levesett.
3. Nettoenergien man får ut av tjæresand er mange ganger lavere enn både vind- og solenergi.

Jeg håper du vil ta deg tid til å følge meg på min reise!
Vi snakkes ;)!

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Tusenvis av sykkeltråkk for å få Norge ut av tjæresand!”

  1. Wenche Dorothea Haukland avatar

    Veldig flott at du gjør dette! Jeg vil gjerne «følge deg på reisen» Ønsker deg ALT GODT !

    Beste hilsen
    Wenche Dorothea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *