Historien bak Ditt2062

2010 ble det store gjennombruddet for filmkonkurransen Bioprop. Aleksander Melli, Steffen Aagedeal og Erik Møller Solheim la ned et betydelig arbeid i en søknad til Sparebankstiftelsen DNB Nor. Konkurransen de skisserte opp ville ha som mål å samle de mest talentfulle unge filmskaperne i landet og inspirere dem til å være med å forme framtidas klimabudskap. Søknaden la også opp til workshops og arrangementer over hele landet for å sikre at den yngste delen av målgruppa (16-26) skulle kunne delta på lik linje med de mer erfarne deltakerne. I juni kom beskjeden om at konkurransen hadde fått 2,5 millioner av de 3 millionene de hadde søkt om.

I styret sitter nå Solheim selv som styreleder sammen med Martin Revheim (direktør i MIC), Synnøve Hørsdal (produsent i Maipo) og Harald Sommerfeldt (advokat i Bull og co). I arbeidsgruppene sitter Steffen Aagedal, Petter Gulli, Ole Kristian Hustad, Marit Karlsen og Silje Lundberg.

Bioprop er registrert som en selvstendig forening, men har pålagt seg gjennom sine vedtekter å holde styringsgruppen i Klimanettverket løpende orientert om utviklingen. Målet er å lansere konkurransen høsten 2011.

Se filmene som ble laget i forprosjektet til 2062. Filmene ble laget i samarbeid med Idéfestivalen på Blindern her:

Vi henger i en tynn tråd. fra Idéfestivalen Blindern på Vimeo.

Kan du klare å redde verden med bare én banan? fra Idéfestivalen Blindern på Vimeo.

Vårt felles selvmord fra Idéfestivalen Blindern på Vimeo.

Et postkort fra Idéfestivalen Blindern på Vimeo  http://vimeo.com/23794358

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *