Bellona er 25 år – vi gratulerer!

Bellona har kanskje mer enn noen annen miljøorganisasjon vært med på å påvirke og til tider dominere den politiske debatten i Norge – fra det øyeblikket de ble startet. Fra de førte gutteaktige stuntene som Frederic Hauge og Rune Haaland gjennomførte til dagens omfattende organisasjons-maskineri i inn- ogutland er det både en lang og til dels slitsom vei. Men også en klar rød tråd, et glødende engasjement for natur, miljø og etter hvert også klimasak har plassert Bellona der de er i dag; helt framme i svært mange nordmenns bevissthet.

Bellonas engasjement også i andre land kan tas som et uttrykk for at de ikke bare fullt ut forstår at kampen for miljø og klima er global, men også har funnet effektive metoder for å følge opp denne kunnskapen. Bellonas arbeid i Russland står det stor respekt av. Arbeidet i EU er unikt og Bellona har vel på mange måter større innflytelse på EUs miljø- og klimapolitikk enn Norge som nasjon.

Bellona trengs som bevisstgjører og politisk pådriver. Klimautviklingen venter ikke på noen og aller minst på ubeslutsomme politikere.
Lykke til med jubileet og de neste 25 år!

Hilsen
Norsk klimanettverk
Aleksander Melli, styreleder
Inge Olav Fure, generalsekretær


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *