HVA GJØR VI?
Norsk klimanettverk er en åpen invitasjon til alle som vil gjøre noe for å påvirke klimakrisen og norsk klimapolitikk.
Norsk klimanettverk er en åpen invitasjon til alle som vil gi klimasaken et ekstra løft.
Nettverket fremmer samarbeid på tvers av mennesker, organisasjoner, fagområder, lokalsamfunn og landegrenser. Vi har aktiviteter og prosjekter som bidrar til å engasjere flere i klimasaken. Med det ønsker vi å nå ut til en større del av befolkningen for å skape et bredere engasjement.
Vi er et nettverk av engasjerte mennesker med tilknytning til klima- og miljøorganisasjoner, kultur-, samfunns- og næringsliv. Klimasaken omfatter alle deler av samfunnet og både små og store handlinger har betydning. Sammen skaper vi engasjement, nye fortellinger for framtiden og større handlingsrom for ny klimapolitikk.
Vår ambisjon er å arbeide målrettet for å spre kunnskap om klima, natur og bærekraftige løsninger som bidrar til en grønnere framtid for alle. Det gjør vi gjennom inspirerende formidling på nye arenaer. Vi vil skape framtidstro, blest om løsningene og styrke drømmen om et bærekraftig samfunn.
Norsk klimanettverk er registrert i frivillighetsregisteret og har ingen partipolitisk tilhørighet.
Alle våre aktiviteter drives med frivillig innsats som den største kapitalen. Vår erfaring er at det blir morsomst.
Vi kan vise til flere mobiliseringer, kreative arrangementer og nytenkende prosjekter.
Akkurat nå jobber vi med noen spennende Erasmus+ prosjekter der vi samarbeider med organisasjoner i andre europeiske land.
Slik ble det hele til
Norsk klimanettverk har hatt mange pådrivere. Ett av startpunktene var et bokprosjekt som forfatter Aleksander Melli presenterte for Framtiden i våre hender i slutten av 2008. Kort tid senere ble forfatter og journalist Åsne Seierstad med som redaktør. Ideen har siden utviklet seg til antologien SNU, som utgis høsten 2010, av CappelenDamm.
Forarbeidet til bokprosjektet førte hovedinitiativtakerne i kontakt med ulike mennesker og miljøer som deler en dyp uro for Norges tilnærming til klimakrisen. Av disse har Mikkel Storm Glomstein (filmarbeider og aktivist) vært sentral siden i vår, i rollen som koordinator. I høst er initiativet blitt styrket av en rekke nye deltakere som utfyller og avløser hverandre.
Hvordan bidra til økt demokratisk deltakelse for klimasaken? Hva er en mulig tverrpolitisk plattform for de som i dag tar vitenskapen og miljøbevegelsen på alvor, og ønsker en mer framsynt klimapolitikk? Hva kan vi gjøre som ikke gjøres fra før?
Vår erfaring er at disse spørsmålene stilles overalt i Norge i dag, til høyre og venstre, i AP, LO, og kirken, akademia, Vesterålen og Oslo, finansmiljøer og kulturlivet.
Norsk klimanettverk tar utgangspunkt i et sett grunnverdier og felles mål som er resultatet av en eliminasjonsprosess svært mange har vært involvert i. Den tetteste dialogen fra start har vært med Framtiden i våre hender, Natur og Ungdom, og Naturvernforbundet, samt kampanjen 10:10 Norge. Siden har folk blitt med fra en rekke ulike felt, blant annet innenfor klimaforskning, kommunikasjon og studentmiljøer. Sammensetningen er allerede ganske bred. Den kan bli enda bredere, og vi opplever i disse dager stor pågang fra hele landet.