Flott sankthansaften på St. Hanshaugen!

 

Kvelden er sen og folk samles foran scenen.

 

Det så stygt ut kl 15.30 23. juni. Regnet silte ned og yr.no meldte at det ville lette, men først rundt kl 18. Og det visste vi ville være for seint! Men, så stoppet regnet i tidet og etter hvert kom sola fram. Folk fant veien til St. Hanshaugen for å feire og være med på Klimasankthans!

Og fint ble det! Leker for barna, utsikt over byen, grilling, masse musikk. noen appeller og politiske debatter!

Rundt 1000 personer fant etter hvert veien til Haugen. Etter en forsiktig start med klimabarneleker som ansiktsmaling organisert av Regnskogfondet og frivillige, søppelsorteringskonkurranse med REN (renholdsetaten i Oslo kommune) og studenter fra UMB som laget iskrem av fløte, egg og flytende nitrogen.

Sandra Kolstad med pulserende og glødende elektro musikk var første artist. Bård Watn fulgte opp med varme og personlighet. Honeytraps, Lama og mylittlepony gledet publikum med musikk som fikk publikum i feststemning. Casa Murilo avsluttet kvelden med energisk indiepoprock og fest foran scenen. Tusen takk alle artister for en veldig bra konsertkveld.

Det er kommunevalg til høsten og Klimasankthans markerte det med hele tre innslag! To politiske debatter og et evalueringspanel. Første debatt var nasjonale politikere, altså de fra Stortinget: Marianne Marthinsen fra Arbeiderpartiet, Nikolai Astrup fra Høyre og Trine Skei Grande fra Venstre diskuterte klimapolitikk og hva man kan og bør gjøre for å få kommunene til å engasjere befolkningen i klimaarbeidet.

Den lokale debatten fikk et tydelig fokus på transport og kommunikasjons­løsninger. Rina Hansen fra Arbeiderpartiet, Hanna Marcussen fra Miljøpartiet de grønne og Øystein Sundelin fra Høyre blir nok alle å treffe i bystyret etter valget. Engasjementet var stort og vi lover å følge opp når de er valgt!

Tilslutt var det ekspertenes tur; Dag Westhrin er topptillitsvalgt i Norsk Tjenestemannslag og sitter i styret i klimanettverket, Sindre Stub arbeider i dag i Bellona og har tidligere vært tillitsvalgt i Natur og Ungdom, Pål Presterud er direktør i Cicero, Senter for klimaforskning og Per Espen Stoknes som til daglig arbeider ved Senter for klimastrategi ved Handelshøyskolen BI.

Meldingen vi sitter igjen med er at mange av politikerne snakker om alle mulighetene og vet hva som kan gjøres for å Norges og verdens Co2 utslipp. Men de handler ikke. Oppfordringen må være at vi fortsetter å presse politikerne til handling nå!

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *