Foran døren til Det norske hus

Innsendt av Sondre Båtstrand, talsperson Miljøpartiet De Grønne (www.mdg.no)

Norge er nasjonen som reiser rundt i verden og deler ut penger til dem som vil feie for, eller unnlate å dumpe avfall foran, dørene sine. Her hjemme hoper avfallet seg opp foran døren til Det norske hus, og i Cancun er Norge sammen med andre land velfortjent tildelt ”Dagens fossil”-prisen av Climate Action Network

Det er så typisk norsk klimapolitikk at vi arbeider for å få fangst og lagring av CO2 inn i de grønne utviklingsmekanismene. Det later ikke til at Stoltenberg & co har fått med seg hvor mislykket ”månelandingen” på Mongstad er. Regjeringen fortsetter å propagandere for at løsningen på klimakrisen er fossil energi, særlig norsk fossil energi.

Vi andre ser at det er nettopp forbrenning av olje, gass og kull som bidrar mest til klimaendringene, men hva er det Norge eksporterer? Jo, nettopp olje, gass og kull. Et enstemmig storting mener vi skal eksportere olje og gass for å redusere kullbruken, samtidig som et enstemmig storting mener at vi skal eksportere kull sånn i tilfelle det ikke ble noe av omleggingen.

Hva om Norge heller gikk i front og satset på energisparing og fornybar energi? Hva om Norge faktisk feiet for egen dør? Da kunne vi kanskje kalt oss en miljønasjon uten å få en ekkel bismak i munnen, og da kunne Norge fått troverdighet i de internasjonale klimaforhandlingene.


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *