Frokostmøte om lokalpolitikk og klima

30. august inviterer Holder De Ord, Polyteknisk forening og Handelshøyskolen BI til et opplysende og spennende møte med innledninger og debatt om mulighetene for å drive klimapolitikk i Oslo.
.
Møt opp tirsdag 30. august kl 08.00 i Sangerhallen på Håndverkeren. Det blir servert frokost og møtet er gratis.
.
Klimaendringene kalles ofte vår tids største utfordring, men de konkrete tiltakene forsvinner i politisk strid både i nasjonale fora og på FN-konferanser. Selv om klimaendringene krever store og omfattende politiske grep, vil endringene til syvende og sist måtte skje på lokalt nivå. Lokalvalget i Oslo står for døren, og vi ønsker å rette fokuset mot de tiltakene som er mulige å gjennomføre lokalt.
Jørgen Randers fra Senter for Klimastrategi ved Handelshøyskolen BI vil på møtet presentere Statusrapporten for norsk klimapolitikk 2011, en oversikt over hva som har skjedd i kongeriket på viktige klimapolitiske områder det siste året. Statusrapporten 2011 er skrevet av 11 frivillige Holder de ord-skribenter. Sven Søyland fra Bellona vil trekke linjene fra det nasjonale til lokalpolitiske tiltak.
.
Oslo kommune stadfester selv på egen internettside at “gjennom å redusere utslippene lokalt kan vi gjøre viktige bidrag for å begrense skadelige klimaendringer,” og at Oslo har et mål om å halvere utslippene innen 2030. Ola Elvestuen (V), byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og ordførerkandidat Rune Gerhardsen (Ap) vil diskutere dagens situasjon. Hva har blitt gjort i Oslo i denne perioden, og hva bør gjøres i neste? Er Oslo på riktig vei mot målet om å bli en av “framtidens byer”? Debatten ledes av Kristofer Rees fra Holder de ord.
..
For mer info og påmelding: http://www.facebook.com/event.php?eid=209329882458622


Daniel Rees


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *