Klimaantologien SNU lanseres

30.mai 2012 lanseres SNU – brev til klimagenerasjonen, en annerledes bok om klimakrisen, som rommer både dikt og noveller, kunst, satire og provokasjoner, essayistikk, samfunnskritikk og reportasje, foto og tegneserier. Boken er en del av Norsk klimanettverks arbeid for klimasaken.

Boken ble lansert med en lanseringsfest på Internasjonalen. Programmet for kvelden inneholdt en liten panelsamtale mellom redaktører og bidragsytere, opplesning av Tom Stalsberg med flere, og apokalyptisk disko med DJ Forchhammer – miljøsjef på Øyafestivalen.

Åsne Seierstad, Aleksander Melli, Nora Ceciliedatter Nerdrum og Simen Ekern er bokens redaktører, som ønsker å bidra til økt debatt og engasjement rundt klimaspørsmålet.

Norge trenger en snuoperasjon i klima- og oljepolitikken, og antologien samler en lang rekke stemmer, kjente og mindre kjente, som støtter denne tanken. Knut Nærum, Jens Ulltveit-Moe, Dag Sørås, Gro Dahle, Johan Harstad, Dag Olav Hessen, Øyvind Rimbereid, Karen O’Brien, Tale Næss og Torbjørn Rødland er blant noen av profilene som bidrar i denne mangfoldige, friske og tankevekkende antologien.

Les sak i Dagsavisen 30.05.2012

Les også tilhørende innlegg av Christian Bjørnæs.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *