Oslo lørdag 24. august viser vi et bredt engasjement på Norges største klimamarkering

fbcover1

Lørdag 24. august arrangeres Hev stemmen! Nasjonal markering for klimahandling, i regi av snart 100 organisasjoner i alliansen Klimavalg 2013. Det blir arrangementer over hele landet, og i Oslo har mange sin opprinnelse i det voksende frivillige miljøet rundt Norsk klimanettverk.

–       Målet med mobiliseringen er å vise bredden i en voksende klimabevegelse. Organisasjoner som 350.org er i ferd med å bli en historisk kraft i USA, og i Norge kan en partipolitisk uavhengig allianse som Klimavalg 2013 være med på å påvirke en nødvendig grønn dreining i politikken, sier Heidi Helgestad, en av initiativtakerne til hevstemmen.no. – Vi kommer til å være godt synlige i gatene på lørdag, og synes det er viktig å signalisere at klimatrusselen – og Norges unnfallenhet – angår oss personlig.

Norsk klimanettverk har eksistert i snart fire år, og har engasjert flere hundre frivillige til kulturelle og politiske aksjoner og prosjekter, for å fremme bevissthet om klimaendringene og behovet for politisk press. I vår har over femti frivillige deltatt på ulike prosjekter. Alt fra illustratør André Martinsens flotte plakater, til hevstemmen.no-sidene og en ”Noahs ark”-aksjon på Oslofjorden, er utviklet uten andre ressurser enn frivillig engasjement og organisert drop-in-aktivisme denne våren.

Klimanettverkets aksjoner på lørdag > les mer på hevstemmen.no

Musikeraksjonen med dansere og musikere for klima. Oppmøte kl 1300 på Youngstorget. I hattene vil vi ha klimameldinger til politikerne. Lars Lillo Stenberg stiller som gatemusikant på Egertorget kl 1400.

Oljealderen bisettes i stillhet under en prosesjon på Geitmyra parsellhage kl 1930, med musikere i trærne og opplesning av Massimo Mellis velsignelse – vakthavende brønngeolog på Ekofisk B da den aller første oljen velsignet vårt land.

Klimabrøl under den store konserten på Eidsvolds plass kl 16 i tillegg til at vi samler på klimabrøl hele lørdagen, fra forbipasserende og deltakere

Noahs Ark dyrene har gått i land og er å finne i gatene fra kl 1300.

Løft klimaet med et sitatportett som Knut Nærum. Vi inviterer folk på gatene til å gi oss sine klimabudskap til den nye regjerningen.

Narum

Klimanettverket fortsetter med aktiviteter fram valget 9. september og også etter at har fått en ny regjering > følg med på hevstemmen.no og facebook!


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *