Spre ordet om klimamarkeringen 24. august – Hev stemmen!

Kjenner du noen som vil heve stemmen? Tips dem om den store klimamarkeringen 24. august.

Kvelden er sen og folk samles foran scenen.

Klimanettverket er med i den store alliansen klimavalg2013, der mer enn seksti organisasjoner jobber for å få klima på dagsorden under Stortingsvalget 2013, og stiller et tydelig felleskrav om en mer ansvarlig klimapolitikk.

24. august arrangeres en stor, landsomfattende klimamarkering med navnet Hev stemmen! Her setter bare fantasien og innsatsen grensen for hvor mye vi kan få til for å synliggjøre kraften i en bred klimabevegelse. Skal Norge yte sin skjerv i den store kampen for å redde verden fra umåtelige klimaødeleggelser, må demokratiet brukes til det den er ment for: Å heve stemmen! Både ved valgurnene, i hverdagen, i media – og på en stor, felles merkedag for klimasaken.

Vi er mange som ønsker:

  • Kutt i norske utslipp i henhold til FNs anbefalinger
  • At begrepet klimarettferdighet gis konkret innhold
  • Økt satsing på ny næringsutvikling gjennom grønne arbeidsplasser
  • Redusert tempo i oljeutvinningen
  • Tilrettelegging for at norske innbyggere kan gjøre klimavennlige valg
  • En klimapolitikk som tar solidaritet mellom generasjonene på alvor

Nå må vi samles for å vise vår kraft.

Arbeidsmøte

Det finnes mange måter å bidra til mobiliseringen. Du kan bidra til at din organisasjon melder seg inn i klimavalg2013.no, eller organiserer en aksjon hvis de allerede er med. Du kan få med venner og kjente, blogge og poste om klima; du kan holde av 24. august og sette av et par timer i hverdagen i forsommer og sommer til å delta i mobiliseringen.

Klimanettverket er allerede godt i gang med forarbeidet til 24. august, og ønsker stadig nye venner. Vi er nå en gruppe på mer enn tjue aktive som jobber med bloggprosjekter, musikeraksjoner, en bok, grafisk materiell, stunts og annen mobilisering. I tillegg har vi mange hundre klimavenner i nettverket som kan bidra med små og store løft.

Kjenner du noen som brenner for klima og ser behovet for folkelig mobilisering oppunder Stortingsvalget 2013? Da er det bare å sende dem denne åpne invitasjonen, og ta kontakt på hei@norskklimanettverk.no. Tirsdagsverkstedene våre er åpne for alle, og annonseres på klimanettverkets nettsider og på Facebook.

Her kan du lese mer om 24. august-aksjonen:

http://klimavalg2013.no/248-nasjonal-aksjonsdag


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *