Initiativtakerne WWF, Greenpeace, Klimanettverket og Besteforeldreaksjonen takker alle undertegnende organisasjoner av opprop om å få Statoil ut av tjæresand:

Gjennom deres støtte har vi blitt en tydelig og bred samfunnsgruppe som sammen kan klare å få Statoil og den norske stat på bedre tanker.

Dagens overrekkelse av oppropet ble dekket av ANB, og er nå dekket i lokalaviser landet rundt . Selve oppropet har også blitt trykket i Dagsavisen og Aftenposten.

Vi håper at dere vil være med videre!

· Statoil skal behandle forslaget om at Statoil må trekke seg ut av tjæresand på kommende generalforsamling 19. mai, og etter at forslaget er presentert, vil talerstolen være åpen for kommentarer og spørsmål til Statoils styre og ledelse. Vi hadde satt stor pris på at representanter fra deres organisasjoner har mulighet til å si noen velvalgte ord til Statoil i Stavanger 19 mai, for å vise bredde av motstand mot tjæresand, og få fram hvor kontroversielle disse aktivitetene er for mange parter i samfunnet.

· Kampanjen Vi eier Statoil! har laget en alternativ stemmeavgiving over tjæresandspørsmålet – på Facebook! Som norsk statsborger er du medeier i statens eierandel i Statoil. Fordelt på hver av oss utgjør aksjeverdien snaut 65 000 kroner. Stemmer til en verdi av 40 millioner kroner har allerede stemt. Vi håper at dere kan spre denne i deres medier, slik at så mange som mulig har stemt før generalforsamlingen, – det vil bli et sterkt signal å ta med inn til Statoils styre.

Vi vil også benytte anledningen til å opplyse om et seminar 4 juni kl 15-1730 i Nobels Fredssenter der James Hansen vil snakke om Norges rolle i en global klimakampen, etterfulgt av en spennende debatt.

Tjæresand kan aldri bli bærekraftig!


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *