Invitasjon til dugnad fra «Holder de ord»

Kjære klimavenn,

Holder de ord, et av våre mest spennende prosjekter, er inne i sine siste faser før lansering. Produktet skal være en nettside der man kan få oversikt over hva politikerne har lovet i klimaspørsmålet – og om de holder løftene sine. Men før dette kan gjøres ferdig, trenger vi hjelp fra deg. Under finner du invitasjon til en dugnad som skal gå over hele neste uke. Håper du vil være med! Dersom du ikke kan komme på møtet i Oslo på mandag, kan du kontakte Daniel og se om dere allikevel kan finne noe du kan hjelpe til med.

Holder de ord inviterer til dugnad!

Har du lyst til være med på å holde politikerne til ansvar for sine valgløfter? Nå trenger vi din hjelp til å utvikle innhold til nettstedet Holder de ord frem mot en spennende foreløpig lansering 11. november 2010. 11. november skal Senter for klimastrategi ved Handelshøyskolen BI lansere sin statusrapport om norsk klimapolitikk for 2010.

Holder de ord og BI har nylig innledet et samarbeid for å sette økt fokus på norsk klimapolitikk, og vi har allerede fått tilgang til en foreløpig utgave av rapporten, som er en gjennomgang av hva som har skjedd på 15 ulike klimapolitiske områder siden 2007, med hovedfokus på siste år. Mye av fakta er på bordet, men vi trenger nå å knytte dette opp mot Holder de ords database av løfter fra de politiske partiene.

Helt konkret er dette oppgaven: – Koble løfter på så mange som mulig av de 15 temaene – Skrive nettvennlige sammendrag av så mange som mulig av de 15 temaene – Gjøre vurderinger av om løftene har blitt holdt, basert på det foreliggende materialet og evt. andre kilder.

Arbeidet vil deles opp i flere faser, og vi trenger at du kan bruke ca. 5 timer i løpet av den kommende uken. Du vil så langt mulig få anledning til å jobbe med det tema du ønsker blant de følgende 15:

Klimavettkampanje

Lavutslippsutvalgets teknologipakke (fornybar energi m.m.)

Lavutslippskjøretøy CO2-nøytralt drivstoff

Redusert transportbehov Lavutslippsfartøy

Energieffiektivisering i bygg Overgang til CO2-nøytral oppvarming

Innsamling av metangass CO2-håndtering i industrien

Forbedringer i kraftkrevende industri Elektrifisering av sokkelen

Utbygging av ny fornybar kraft CO2-håndtering i fossile kraftverk

Opprustning av el-nettet

Vi ønsker velkommen til et første møte allerede mandag f.k. (18. oktober) fra 1900-2100.

Sted: Hjemme hos Einar Kjerschow i Mellbyedalen 4 på Bygdøy.

Beskrivelse: Det er rett ved Folkemuseet. Bussene går hvert 10. min og tar 13 min fra Nationaltheatret. 3 min å gå til Mellbyedalen 4. Tar man 1845 er man hos oss til kl 19. Etter kl 19 går bussen hvert 15. min. For de som har anledning og interesse har Einar tilbudt seg å vise frem Pellets- og solfangersystemet i forkant av møtet (fra 1830-1900).

Ta kontakt med meg dersom du har spørsmål – og si gjerne fra at du kommer.

Spre også ordet til andre som du tror kan være interessert.

Vi ses! Med beste hilsen, Daniel Rees


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *