Invitasjon til klimaseminar med klimaforsker James E. Hansen

Plakat laget av Andre Martinsen

Norges rolle i den globale klimakampen

James Hansen, en av verdens ledende klimaforskere, innleder om den alvorlige globale klimasituasjonen. Han utfordrer paneldeltakere, politikere og publikum til debatt om Norges rolle.

Velkommen til seminar på Nobels Fredssenter den 4. juni kl 1500-1730. Meld deg på til seminaret her. Seminaret er gratis.

Norge har hatt en aktiv og positiv rolle i de internasjonale klimaforhandlingene. Men faren er stor for at Norge mister sin troverdighet på grunn av minimale tiltak for å senke klimagassutslippene hjemme. Hva må til for at Norge skal bli et foregangsland?

I panelet: Truls Gulowsen – Greenpeace, Rasmus Hansson – WWF, Beate Sjåfjell – Concerned Scientists, Ola Skaalvik Elvevold – Natur og Ungdom, Trygve Østmo – Norsk Industri og Dag Westhrin – Norsk Tjenestemannslag. Ordstyrere for dagen er Bente Bakke fra Klimanettverket og Mette Newth fra Besteforeldreaksjonen. Seminaret vil bli holdt på engelsk.

Nobels Fredssenters utstilling “Transit”  er den fysiske rammen rundt seminaret. Utstillingen knytter Fridtjof Nansens humanitære innsats for flyktninger sammen med dagens flyktningsituasjon, der vi ser stadig flere klimaflyktninger.

Arrangører: Greenpeace, WWF, Norsk Klimanettverk, Besteforeldreaksjonen, Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Changemaker og Concerned Scientists Norway.
Seminaret inngår også i programmet for Oslo Miljøfestival.

 


av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *