Mobilisering for Lofotenaksjon!

Mye vil ha mindreINVITASJON

Første møte i Norsk klimanettverks “Lofotengruppe” – tirsdag 23/3 kl 18, i Fastingsgt. 6, hos Aleksander Melli.

En gladnyhet for alle som klør i fingre etter å jobbe med ideer og koordinering til Norges største klimamobilisering, i august 2010.

Kjære klimanettverkere,

I løpet av de siste månedene har styringsgruppa tatt initiativ til møter med en rekke organisasjoner – bl.a. Naturvernforbundet, Framtiden i Våre Hender og Kirkens Nødhjelp – angående muligheten for felles mobiliseringer som kan revitalisere klimasaken i år, etter København og “Climategate”, og samle den voksende klimabevegelsen bak store markeringer.

Resultatet av samtalene hittil har vært oppløftende. Etter en rekke møter er det nå klart at Lofotenspørsmålet er det nødvendige fokuspunktet for en felles mobilisering i år. Lofoten, Vesterålen og Senja representerer et veiskille. Tiden er moden for å prioritere: Oljeutbygging eller hensyn til verdens fattigste som rammes av klimakrisen, oljeressurser eller fiskeriressurser, fossil eller fornybar energi. Oljeindustrien vil ha olje i nord, men hvis vi som sier nei, viser vår kraft i en stormarkering, vil signaleffekten bli veldig stor.

Oppfordring

Har du lyst til å bruke litt av tiden din på dette i vår og sommer? Dette blir Norsk klimanettverks hovedsatsning i år, en anledning til å gi klimasaken et løft – og det er nå vi skal sette i gang:)

En koordineringsgruppe bestående av blant andre Naturvernforbundet, AUF, Kirkerådet, Natur og Ungdom og Norsk klimanettverk, er nå konstituert. Mange organisasjoner kommer til å bli med. Men ingenting skjer av seg selv! Vi trenger din hjelp! Store mobiliseringer krever frivillig innsats, og det er ett av Norsk klimanettverks hovedformål: Å skape muligheter for aktivt engasjement, til alle som ønsker å bruke mer av tiden sin på å delta i vår tids viktigste kamp.

Hva du kan bidra med

Vi har allerede mange flotte ideer som venter på engasjerte frivillige: En “Klimamarsj” som skal frakte folk opp til Lofoten med busser og tog, og kulturmarkeringer på veien opp; en “Klimabuss” som skal stå parkert i nærheten av statsministerboligen. En “pilgrimsferd” i Lofoten; en regatta; en Klimaseilas med Hurtigruta. Koblinger til land i Sør som kan markere at klimasaken ikke har nasjonale grenser. For mer se bakgrunnsinformasjon nederst.

Dugnad nå!

Vår regjering har innkalt til en slik dugnad før. Men de glemte å henge lappen opp i trappeoppgangen.

Nå er det opp til oss.

Vel møtt til et uformelt og spennende møte på tirsdag. Svar utbes innen fredag påhei@norskklimanettverk.no.

Bakgrunnsinformasjon

Utgangspunktet for arbeidet blir Folkefesten i Kabelvåg 7. august i år, arrangert av Naturvernforbundet og Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten og Vesterålen. Jo flere vi blir som deltar i mobiliseringen, jo større blir festen. Målet er å vise bredden og kraften i det engasjementet som finnes i Norge – tross regjeringens puslete og inkonsekvente tilnærming til klimakrisen, og tross en utbredt apati og motvjile i deler av befolkningen.

Hver organisasjon som jobber med prosjektet, vil engasjere seg med egne ressurser og folk. Men skal vi få dette til, trenger vi mye nytt engasjement. Konkret trenger vi avisoppslag, slagord, teasers, annonser, kulturinnslag. Folk som verver støttespillere, som booker hotellrom, skaffer sponsorer. Og ikke minst: oppretter kontakt med lokalmiljøer utenfor Oslo, og utenfor Lofoten – og løfte dette opp til Norges største klimamobilisering, og startskuddet for en reell, nasjonal dugnad for klima.

Tilbake til bloggen


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *