Nyhetsbrev februar 2011

Kjære Klimavenn!
Året 2011 er året klima- og miljøbevegelsen må ruste til kamp. Ellers vil en rekke beslutninger gjennomføres, som alle vil bidra til å øke energiforbruket og klimautslippene i stedet for at politikerne gjennomfører sin erklært politikk: At energiforbruk og utslipp skal ned.

Det dreier seg blant annet om Lofoten, Vesterålen og Senja, monstermaster i Hardanger, økt flytrafikk med utbygging av Gardermoen, og Statoils skitne tjæresandprosjekt i Canada.

Se kronikk og innlegg i Aftenposten 22. februar:
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article4037395.ece
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4037539.ece
Se også Maja Ratkje og Elin Visters innlegg ”Skitne penger” i Aftenposten 19.02:
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4034510.ece

Mandag 7. mars – Klimanettverkets årsmøte i Litteraturhuset kl. 18.00

Møt opp på Norsk klimanettverks første årsmøte. Alle som er registrert som klimavenner i nettverket har stemmerett. Fullstendig saksliste sendes ut om noen dager.

Onsdag 9. mars – Fakkeltog mot oljeboring – Jernbanetorget kl. 18.00
Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja arrangerer fakkeltog mot oljeboring i samarbeid med Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Changemaker m.fl. Utdeling av fakler på Jernbanetorget. Toget går til Stortinget, hvor det blir appeller og musikk.

Fredag 11. mars – Statoil på ”tiltalebenken” – Litteraturhuset kl. 18.00
Jurist Polly Higgins kjemper for en internasjonal lovgivning om «ecocide». Hun vil gi en innføring i hvordan en global miljølov, ratifisert av alle land, kan se ut. Det blir også en stunt-rettsak med Statoil på tiltalebenken for klimaforbrytelser i Canada og Stoltenberg for grov politisk uaktsomhet.

Tirsdag 15. mars – Lansering Holder de ord – Litteraturhuset kl. 18.00
Få med deg lanseringsdebatten for Holder de ord. Bernt Aardal, Magnus Takvam og en rekke kjente politikere til debatt. Tema: Hvilken rolle spiller løfter i norsk politikk, hvor gode er politikerne til å holde det de lover, og hvorfor blir velgerne sittende igjen med et inntrykk av at løftene ikke holdes?

Opprop mot Statoils tjæresandprosjekt i Canada
Hvis du ikke allerede har undertegnet oppropet, gjør det nå:
http://www.vieierstatoil.no/trekk-statoil-ut/

Månedens klimablomst
Mikkel Storm Glomstein får månedens klimablomst. Han er en av initiativtakerne til Norsk klimanettverk og ble valgt som styreleder på stiftelsesmøtet nyttårsaften 2009. Som pådriver for nettverket i startfasen har han brukt mangfoldige måneder av sitt liv på både tankearbeid, nettverksbygging, aksjoner og web. Mikkel er et sjeldent eksempel på en person som følger sine etiske imperativ og tar konsekvensen av sin kriseforståelse gjennom både praktisk, kreativt og intellektuelt arbeid. Han er fremdeles involvert i nettverket, men i noe mindre grad, da han nå jobber i Miljøpartiet de grønne. En sann klimahelt!

Hilsen fra Klimanettverkets leder
Klimaarbeid er ikke det heteste temaet i Norge om dagen. Det er mange grunner til dette; sammenbruddet i klimaforhandlingene i København for over et år siden gjorde 2010 til et år med mye skuffelser. Politiske initiativer har vært få og svake. Alt dette har gjort mediadekningen liten. Det er imidlertid EN grunn som ikke tilsier lav aktivitet eller liten interesse og det er utviklingen i klimaet! 2010 ble det varmeste året og vi ser de skadelige virkningene over hele verden.

Klimanettverket trengs for å motivere, engasjere og gi rom for aktivt engasjement for deg!

Mandag 7. mars har vi årsmøte. Der skal vi oppsummere Klimanettverkets første år. Det skal velges nytt styre og vi skal orientere om hva vi ønsker å gjennomføre i løpet av året. For oss er dette et startskudd for fornyet aktivitet. Og for å gjøre alle de tingene vi håper vi skal få til, trenger vi hjelp fra deg. Så sees vi den 7.?

Leder Inge Olav Fure
fure@norskklimanettverk.no


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *