Nyhetsbrev fra Folkeaksjonen – oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Nyhetsbrev januar 2010
Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja sender med dette ut det første nyhetsbrevet i 2010.

Folkeaksjonen har både et spennende og hardt år fremfor seg. Forvaltningsplanen for Lofoten og Barentshavet skal revideres til høsten og legger føringene for hva som skjer videre. Utfallet kan bli fortsatt oljefritt havområde, eller en konsekvensutredning, som er starten på en åpningsprosess for oljevirksomhet. Du kan lese mer om Folkeaksjonens syn på konsekvensutredning her.

Folkeaksjonen går inn i 2010 med nytt navn
31.  oktober 2009 ble det arrangert landssamling og landsmøte i Folkeaksjonen  oljefritt Lofoten og Vesterålen i Svolvær og landsmøtet vedtok å legge  til Senja i navnet. Navet er dermed skiftet til Folkeaksjonen oljefritt  Lofoten, Vesterålen og Senja. Det nye navnet gir et klart signal om at  det er uakseptabelt med oljeboring utenfor Lofoten i sør til Senja i nord.  Les mer om Folkeaksjonens  landsmøte her.

Ny sjef i OLF
Gro Brækken tiltrådte som ny  administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening 1. januar. Hun  bemerket seg tidlig ved å hevde at oljeindustrien må få tilgang til  havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for barnas skyld. Gry  Falch Olsen, nesterleder i Folkeaksjonen, skrev dette  innlegget som et svar på utsagnet.

Senterpartiet sier klart nei
All tvil rundt  Senterpartiet sitt standpunkt til å konsekvensutrede havområdene utenfor  Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring ble fjernet da Liv Signe  Naversete talte til Natur og Ungdoms landsmøte på nyåret. «Senterpartiet sitt standpunkt er klokkeklart. Vi meiner desse områdene ikkje skal opnast for petroleumsverksemd. Det er viktige gyte – og oppvekstområder og fisken må ha forkøyrsrett. Det er vært føre var prinsipp. Med vårt standpunkt er det ikkje naturleg å gå i gang med ei konsekvensutredning.» talte hun til landsmøte.

Folkeaksjonen 
Ønsker å få med næringslivet Folkeaksjonen.
Ønsker å vise muligheten for ei oljefri næringsutvikling,  med de næringsmessige fordeler det kan gi regionen, og planlegger et  oljefritt næringspolitisk seminar i 2010. Les mer her.

Mye nytt på nettsiden til Folkeaksjonen
Nettsidene  til Folkeaksjonen har nå blitt oppdatert med en nettbutikk hvor det er mulig  å kjøpe ulike effekter og t -skjorter. Det er nå også mulig å betale  medlemskapet sitt med bankkort.  I tilegg er det lagt til et lite bildegalleri med bilder fra Lofoten, Vesterålen og Senja.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålenog Senja har nå  over 3200 medlemmer. Dersom du ikke er medlem kan medlemskap tegnes her og verveark til å tegne nye medlemmer lastes ned her.

Hilsen
Gaute Wahl, leder
Folkeaksjonen oljefritt Lofoten,  Vesterålen og Senja

< Tilbake til bloggens hovedside


Publisert

i

,

av

Stikkord: