Nyhetsbrev november

Kjære klimavenn!

Forventningene til klimatoppmøtet i Cancùn blir stadig lavere. Det siste er at Norges forhandlingsleder, Aud Lise Norheim, har trukket seg i protest mot at forhandlingsteamet har for snevert mandat og for perifer posisjon i Miljøvern-departementet. Men vi kan gjøre noe her hjemme. Vi har tatt initiativ til grasrotas toppmøte, KlimaOppmøte, i Oslo den 7. desember. Vi håper det blir vellykket og får stor oppslutning!

Elefanten i rommet

Neste møte er mandag 29. november kl. 19.00 på Litteraturhuset. Foredrag med utgangspunkt i klimakonferansen i Cancùn av årets Arne Næss-gjesteprofessor, den australske statsviteren Robyn Eckersley. Det blir debatt mellom henne og professor Karen O’Brien fra UiO, med Aleksander Melli som ordstyrer, og musikk av Sandra Kolstad. Velkommen!

Les mer

Klimatoppmøtet i Cancùn i Mexico 29.11-10.12

Dina Hestad, som sitter i styringsgruppen, reiser med organisasjonen Spire til Cancùn for å følge klimatoppmøtet. Hennes forventninger til hva som vil skje der er i tråd med hva mange andre venter: Ikke mye! Men hun tror det kan skje noe på klimatilpasning og skogbevaring. Hun håper også at det blir fremgang på Kyoto-sporet slik at det blir lettere å ferdigstille en avtale i Durban i Sør-Afrika neste år.

KlimaOppmøte 7. desember kl. 10.00 – 21.00 på Folkets Hus

Programmet for KlimaOppmøte, på Folkets Hus er nå klart. Prosjektleder er nettverkets Vegard Velle, og totalt 17 organisasjoner deltar. Møtet åpnes av LO-leder Roar Flåthen og WWFs generalsekretær Rasmus Hansson. Møt opp, ta med deg venner og bidra til at KlimaOppmøte blir årets største og mest samlende klimamarkering!

Globaliseringskonferansen 18-21. november

Camilla Moneta, arkitekt i Snøhetta og deltager i styringsgruppen, var møteleder på Globaliseringskonferansens åpningsmøte. Temaet var Norges rolle i klimakampen. Konferansen ble arrangert av Norges Sosiale Forum, på Folkets Hus. Se innlegget Camilla innledet med her.

Holder de ord stiftet 20. november 2010

Holder de ord er en politisk uavhengig organisasjon tilknyttet Norsk klimanettverk. Formålet er å kartlegge norske politiske partiers klimaløfter og sammenligne disse med hva partiene gjør i praksis. Det er også et formål å styrke den demokratiske debatten og deltakelsen i Norge.

Vellykket ZERO-konferanse 22-23. november

Miljøstiftelsen ZERO holdt konferanse på Gardermoen med blant andre Bob Geldof. Han mente Norge må ta ledelsen i klimakampen fordi vi er nøytrale mellom de to største forurenserne Kina og USA og fordi vi er rike. Statsminister Stoltenberg deltok også, og han er ikke lenger optimist når det gjelder de internasjonale klimaforhandlingene. Styremedlem i Zero, Gunhild A. Stordalen, er vår klimaprofil uke 47.

Statoils tjæresandprosjekt i Canada

Utvinning av olje fra tjæresand gir flere klima- og miljøskader enn noen annen metode. Statoil er det norske folks selskap ved at staten eier 67 % av aksjene. WWF, Greenpeace, Besteforeldreaksjonen og Norsk klimanettverk går nå sammen og krever at storting og regjering tar ansvar og instruer Statoil om å la tjæresanden bli i bakken. Dette blir et av temaene på KlimaOppmøte.

Årsmøte i Norsk Klimanettverk

Norsk klimanettverk feirer ett år på nyttårsaften, og det begynner å nærme seg tiden for det første årsmøtet. Det blir mest sannsynlig i februar eller mars 2011. Saker til behandling blir valg av styre og forslag til endringer i vedtektene. Har du ellers forslag til saker til årsmøtet, ta kontakt med Inge Olav Fure på fure@norskklimanettverk.no

Månedens klimablomst

Vegard Velle, som er prosjektleder for KlimaOppmøte i Folkets Hus 7. Desember, får månedens klimablomst. Vegard har nedlagt et imponerende arbeid med programmet til KlimaOppmøte og med å får samarbeidspartnere, fra LO, som stiller Folkets Hus til disposisjon, til en rekke klima-, miljø-, kirkelige og andre organisasjoner i fagbevegelse og næringsliv. Nå er det opp til oss klimavenner å sørge for at Folkets Hus blir fylt til bristepunktet, slik at norske politikere forstår at grasrota krever handling nå!


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *