Nyhetsbrev

Kjære Klimavenn,
Etter en vellykket Klimasankthans og Folkefest i Lofoten i sommer, er vi nå i full gang med å forberede høsten og arbeidet fremover.

Sommeren har vært katastrofepreget. Oljekatastrofen i Mexicogulfen, skogbranner i Russland, gigantflommen i Pakistan, matopptøyer i Mozambique, og stor avlingssvikt mange steder. Målinger viser at første halvdel av 2010 er de varmeste seks månedene noensinne registrert. Dette er bare noen av nyhetene som viser at verden står overfor alvorlige utfordringer.

I møte med et dystert nyhetsbilde styrker det å se all den responsen og alle henvendelsene vi får. Det gir tro på at vi kan sammen kan bidra til de endringene vi trenger. Her er noe av det som har skjedd i nettverket vårt i det siste:

Ny daglig leder
Vi har gleden av å annonsere at Inge Olav Fure er valgt til ny daglig leder. Han tar med seg erfaring fra mange år med organisatorisk og industrielt miljørettet arbeid, og han vil utgjøre en styrke for arbeidet vårt. Han er også denne ukens profil på nettsidene våre, og du kan lese noen av hans tanker her. Inge Olav avløser Aleksander Melli, som ønsker mer tid til å fullføre arbeidet med en roman. Aleksander vil likevel fortsatt ha en sentral plass i arbeidet vårt. Se hans artikkel i Dagbladet i dag.

Filmkonkurranse
Vi har fått to en halv millioner kroner i støtte til å utvikle en filmkonkurranse for ungdom, som vi har kalt Bioprop. Mer informasjon om Bioprop kommer senere.
Aktiviteter fremover

Sesongens første Litteraturhusmøte blir mandag 20. september kl 19.00. Kvelden innledes med en samtale mellom Aleksander Melli og Frode Fanebust, forfatter av «Selvbedraget – Norge og klimakrisen». Deretter følger en innføring i nettverkets aktiviteter, og planer fremover. Dette blir en fin anledning til å få mer informasjon om prosjektene våre, bli kjent med andre deltakere og få svar på spørsmålene du måtte ha.

Norsk klimanettverk støtter opp om 350.orgs arbeid. I år er det Global Work Party den 10. oktober som gjelder. Rundt om i hele verden samles folk for å plante trær, installere solpaneler, isolere bygninger, og lære hverandre hvordan man kan leve mer klimavennlig. Marie er vår koordinator på feltet, så kunne du tenke deg å arrangere ditt eget ”work party” der du bor, eller hjelpe til med det arbeidet som allerede gjøres, ta gjerne kontakt med henne på mariehlh@gmail.com

Vi arbeider med å formulere 10 klimaspørsmål som kan gjøre Jens Stoltenberg svar skyldig. For å samle disse så har vi opprettet en facebookgruppe der folk kan gå inn og stille sitt spørsmål. De kan eventuelt sendes inn til web@norskklimanettverk.no. Tilslutt vil vi koke det ned til 10 spørsmål som vi vil konfrontere Stoltenberg med på ulike måter og i ulike sammenhenger til de har blitt besvart. Frist for å sende inn spørsmål er 1. november.

Spesiell takk
En spesiell takk denne måneden går til Einar Kjerschow, som lenge har lagt ned verdifullt arbeid for oss, og som i forbindelse med sin 60-års dag oppmuntret gjestene til å gi et bidrag til Norsk klimanettverk. Vi gratulerer masse med dagen og takker så mye.

Takk også til alle dere som har henvendt seg til oss, og fortsett å tipse venner og kjente om oss. Vi trenger mange flere aktive klimavenner for å vokse til en bevegelse med reell påvirkningskraft i Norge. Vi gleder oss til å ta fatt på det videre arbeidet sammen med dere!
Alt godt,

Inge Olav og Styringsgruppen


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *