Rødgrønn monsterpolitikk

Bente BakkeTilliten til den rødgrønne regjeringen har lenge vært for nedadgående og har stupt i forbindelse med forslaget om ”monstermaster” i Hardanger.

Stortinget har gjennom klimaforliket pålagt regjeringen å føre en ambisiøs klimapolitikk for å redusere norske klimagassutslipp. For å lykkes med det, er vi nødt til å redusere energibruken og satse på fornybar energi. Monstermastene og mer strøm til Bergen uttrykker den rødgrønne regjeringens totale mangel på troverdig klimapolitikk.

Bortsett fra festtaler og midler til å bevare tropisk regnskog, består regjeringens klimapolitikk etter fem år ved makten av avgift på biodiesel, en rekordutdeling av oljeblokker på norsk sokkel, en ”trynelanding” på Mongstad, et manglende nei til Statoils oljesandprosjekt i Canada, en utsatt klimamelding og en oppsiktsvekkende mangel på nasjonale tiltak.

Hva gjøres for å sikre Bergen en stabil strømforsyning gjennom  energieffektivisering og tiltak for å redusere toppene i strømforbruket?

Hvilken betydning har et mildere klima og mer nedbør for strømforbruk og forsyningssikkerhet?

Ikke siden Einar Gerhardsens tid har Stortinget og opposisjonen hatt så liten innflytelse. Da var det kraftsosialistene som styrte, og politikken gikk ut på å legge flest mulig fosser i rør og legge en kapitalslukende og forurensende statsbedrift ved enden av rørene. Vi som har noen år på baken fryser på ryggen ved å minnes Arbeiderpartiets maktarroganse.

Bente Bakke
Tidligere stortingsrepresentant (H)

Innlegget ble trykket i Aftenposten i dag


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Rødgrønn monsterpolitikk”

 1. DNFolk avatar
  DNFolk

  Hvorfor forteller de rødgrønne ikke sannheten?

  Tilrettelegging for stor eksport samt elektrifisering av Nordsjøen. Hvorfor denne ensidige vektlegging av Bergens kraftbehov? Hvorfor prøver de å føre oss bak lyset? Vi følger spent med på hvordan regjeringen har tenkt å ”flette inn” de egentlige årsakene nå som pressen og andre ruller opp mer fakta i saken.

  Ta en titt på denne artige fremstilling på youtube….. basert på regjeringens pressekonferanse 10. august.

  http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *