Rapport fra Noahs Ark og NRK Sommeråpent!

Tekst: Iselin Rolvsjord Fergestad.

Det er torsdag kveld, og skipper Anders Selstrøm Moe skriver til oss på arbeidsgruppen: «Jonathan, alias Noahs Ark gjøres klar for seilas nordover. Første etappe er Søndre Sandøy til Hankø. Null vind, regn. Ventet ankomst på Hankø er omkring midnatt.» Vi handlet inn resten av det nødvendige: Kjeks og bikini, vanntette bannere, masker, teaterkostymer og vanntett ansiktsmaling. Teamet er klart: 3 katter, 2 ulver, en tiger, en isbjørn, en rev og en malplassert ku. Vi er Noahs Ark, og vi skal plukkes opp i kaiene langs Oslofjorden der vi kapret folks hjerter på Sabeltannvis.

Før båten ble Noahs Ark.
Før båten ble Noahs Ark. 

 

Svette i draktene, og klare til dyd gikk teamet igang med klimabrøl-forberedelser fra både Rådhuskaia og Tjuvholmen der en tykk isbjørn fra #Greenpeace befant seg. Heldigvis for oss, hadde skippern seilet et par dager allerede forbi Hvaler og inn til Indre Oslofjord så båten var vel i rute. Vi skulle rekke Sommerbåten og Sommeråpent! Til vår overraskelse ankom Sommerbåten tidligere enn på tiden fra NRK, og den la til kai i Vippetangen istedenfor Operaen. Alle dyr svingte årene fra Tjuvholmen og inn på lur på Rådhuskaia. Flere nysgjerrige ønsket ta bilder og spørre etter hevstemmen hvor vi var godt forberedt med informasjonsmateriale. Barn og voksne, og skuelystne fiskere langt kaia, mens vi seilte inn mot Vippetangen og lurte med oss et par politibåter, redningsskøyter og kameramenn fra Sommerbåten til å gi klarsignal.

Sommerbåten til NRK
Sommerbåten til NRK

Sommerbåten skrudde på lysene til opptak og vi skrudde på lanternene. Her er det kampen om oppmerksomheten! Dan Børge og Nadia Hasnaoui ledet programmet, og vi fant det naturlig å bryte inn blant partilederne fra Høyre,AP,KrF,SV,SP,FRP og Venstre som satt rundt samme bord. Mest kontakt fikk vi blant tv-publikum og barn som ville ta bilder med Noahs dyr.

klimabåten

Det ble en endringsvåt kveld spesielt for tigre og isbjørner i sommervarmen, men vi ga ikke opp, vi skulle på TV! Budskapet om KlimaValg 2013 er såpass viktig faktisk! Så vi dro igang med allsang sammen med Dan Børge og Co fra land der skipet filmet oss senest i programmet, som dere alle kan finne på NRK Nett-TV. Plakaten KlimaValg2013 og dyrene er helt i slutten av allsangen mot slutten av programmet (først med John som fikk fortjenestemedalje i gull for programarbeidet sitt i NRK og så Klimavalg2013 og alle dyra), men selve båten finnes også i klippet på 01:28 + 01:29 hvor seilets skrift seiler forbi . Under rulleteksten er det kun èn båt bak Sommerbåten, og det er oss! Vil nevne at det er også alle dere som så på ; del av vår båt!

Arken har fått logo
Arken har fått logo

Forøvrig hadde vi en flott tur langs Oslos havner og Hovedøya, der noen av oss hadde litt sosial middag. Vi badet også fra båten så svette som vi var, og seilet måtte lappes mer enn èn gang. Båten fraktet også et par kinesiske turister fra Oslo til Hovedøya for litt gratis sightseeing. Det viste seg at den ene kjente lederen av Green Drinks Shanghai, så ved vennlighet kan man også knytte grønne bånd overseas. 😉 Budskapet ikveld var klart: Ingen bånd på klima! Og isbjørner har det altfor varmt, så et isflak eller en liten seilbåt blir omtrent det samme for disse verdifulle dyrene vi behøver å gi våre hjerter til, skal vi bevare balansen i Arktis nå som nordpolens isfelt er blitt en sjø. Har du bilder fra denne dagen? var du på havna og så oss? Last opp på din sosiale kanal med hashtag #hevstemmen! Følg også med langs havna i Oslofjorden de kommende dager, da skipper Anders og Noah vil passere med seilet flere dager i høst. Vær med som slange og ta et snik-foto! 😉

Foto2544
Tiger og isbjørn heiser seil.

 

(C) tilskuer twitter.com/Thstork
(C) tilskuer twitter.com/Thstork

 

isbjornfoto

 

Foto2545
10 dyr på liten flåte. Hurra for klima-Handling!

 

Foto2553
På #NRKsommer Sommeråpent Oslofjord

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Rapport fra Noahs Ark og NRK Sommeråpent!”

 1. Aleksander avatar
  Aleksander

  Helt enig 🙂

 2. Finn Bjørnar Lund avatar
  Finn Bjørnar Lund

  Veldig flott og morsom aksjon!

 3. Anders avatar

  Vi prøver å få Noahs Ark på vannet hver lørdag frem til valget 🙂 Tror vi burde kunne laste båten med omkring 25 dyr. Husk redningsvest, og følg med på HEVSTEMMEN.NO for tid og møtested.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *