Styrer Statoil Norge?

av Bente Bakke, som var vår talsperson i uke 22. Innlegget stod i Aftenposten 4. juni 2010.

Styrer Statoil Norge?

Som deltager på Statoils generalforsamling i Stavanger 19. mai synes jeg det var pinlig å overvære saksbehandlingen av forslaget fra Greenpeace og WWF om å trekke seg ut av det sterkt miljøødeleggende tjæresandprosjektet i Canada.

Det arrogante svar fra Statoils styre var at denne saken hadde ikke generalforsamlingen (selskapets eiere) noe med på grunn av ”gjeldende rollefordeling mellom styre og generalforsamlingen”.

Nå må Jens Stoltenberg komme på banen. Staten eier 67 prosent av aksjene i Statoil. Det norske folk kan ikke akseptere at selskapet turer frem med dette prosjektet uten eierstyring. Tjæresanden bryter totalt med Statoils renommé som et selskap som tar miljøhensyn. Dette svekker ikke bare Statoils omdømme, men også Norges.

Statsministeren reiser verden rundt og bruker milliardbeløp på å redde tropisk regnskog. Vi må da forvente at han stanser et prosjekt som ikke bare ødelegger enorme skogsområder i Canada, men også fører til enorme klimautslipp, forgifter grunnvannet, raserer skogene og leveområdene for urbefolkningen.

Bente Bakke
Tidligere stortingsrepresentant (H)Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *