Filmkonkurransen Ditt 2062

Filmkonkurransen «Ditt 2062» er et av våre prosjekter. Vi samarbeider med filmport.no (et samarbeid mellom de regionale filmsentrene i landet), Amandusfestivalen, Klimaløftet v/ Miljøverndepartementet, Montages, Natur og Ungdom, CICERO og kommunikasjonsbyrået Apt/ TRY. Konkurransen blir årets manuskonkurranse under Amandusfestivalens 25 årsjubileum i 2012.

Formålet med konkurransen er å sette klimaspørsmålet på den politiske dagsordenen, og ved dette opplyse den oppvoksende generasjonen om farene – og mulighetene – vi står overfor. Vi tror på overbevisningskraften i film. Med dette ønsker vi å oppmuntre unge filmtalenter til å bruke kreativiten på klimaspørsmålet.

Gangen i konkurransen:
Konkurransen lanseres 28. oktober med en inspirerende nettside for film- og klimaspørsmål. Her kan man sende inn sitt bidrag i konkurransen. NB! Frist for innsending av filmidéer er 15. januar. Deretter vil en jury plukke ut tre finalister som hver vil få en regissør som mentor og medregissør i Kristoffer Joner/ Bjørn Arne Odden, Jannicke Systad Jacobsen (Få meg på for faen) eller Arild Fröhlich (Fatso). Sammen med et profesjonellt filmcrew vil alle tre få produsert sin film (Yay!). Filmene vises og vinneren kåres under Amandusfestivalens prisutdelingsshow den 29. mars 2012.

Tema i konkurransen:
Året er 2062.
Hvordan ser din verden ut?

Har dataen blitt en del av kroppen? Knuser orkanene i New York hus og hjem? Har vi flyttet til Venus? Styrer vi været med en maskin? Står operaen under vann samtidig som verden styres i helt feil retning?

Det er mange dystre spådommer om fremtiden. Men det er i bunn og grunn du og jeg som bestemmer hvordan verden ser ut om 50 år. Filmkonkurransen Ditt 2062 vil ha din filmidé. Vis oss fremtiden slik du ser den. Den kan være lys, mørk, vakker eller dyster. Det er opp til deg.

Ditt 2062 er Amandusfestivalens offisielle manuskonkurranse for 2012.
Har du en god ide presenterer du den akkurat som du vil på www.ditt2062.no. Filmidéen din har maks 3 karakter, handlingen skjer på 1 location og varer maks 3 minutter.

En kompetent jury plukker ut de beste bidragene. Tre finalister får hjelp av Kristoffer Joner, Jannicke Systad Jacobsen, Arild Frölich og et profesjonelt filmcrew til å produsere fimen sin. Vinnerbidragene vises og vinneren kåres under Amandus-festivalen på Lillehammer.

Lykke til! 🙂

(Postet på vegne av Ditt 2062)

Kommentarer

2 kommentarer til “Filmkonkurransen Ditt 2062”

  1. Kristoffer Robin avatar
    Kristoffer Robin

    …eventuelt «gleder meg» – for de som er opptatt av rettskrivning og slikt

  2. Kristoffer Robin avatar
    Kristoffer Robin

    Håper det kommer inn masse bra bidrag! Gleder med til å se filmene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *