Møte om geoengineering – kan ”klimafiksing” være løsningen?

Tid: 15. mars 2012 – kl 18 til 20
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 2. etg. Kverneland

Geoengineering minner om science-fiction, men kan fort bli en vitenskapelig realitet. Det innebærer å bevisst påvirke klima og temperatur i stor skala. Noen mener at med manglende politisk vilje til å redusere energibruken, eller bytte til klimavennlige energikilder, kan geoengineering bli vår siste sjanse til å motvirke de mest alvorlige klimaendringene.

Slik påvirkning av klimaet i et område av verden kan gi uante konsekvenser for klimaet andre steder i verden. Hvem skal få makt til å styre klimaet? En stat, et internasjonalt forvaltningsorgan eller individer med ressurser til å iverksette tiltak? Hvem skal holdes ansvarlig for konsekvenser av “klimafiksing” når de oppstår i et helt annet område av verden enn der tiltak blir iverksatt?

Dr. Bjørn Samset, Senior Forsker ved CICERO Center for International Climate and Environmental Research, vil holde et foredrag der han presenterer de mest aktuelle mulighetene innen “klimafiksing” og grunner til både å forske mer på dem og til å være skeptisk til å skulle bruke dem.

Etter pausen åpnes det for diskusjon og spørsmål hvor Bjørn stiller med ekspertkunnskap til rådighet. Debatten er en mulighet til å få enda bedre innsikt i forskningen og kunnskapen om ”klimafiksing”, som allerede er et reelt forslag på tiltakssiden i den internasjonale diskusjonen om klimaendringer.

Kom på møte torsdag 15. mars kl 18 på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29 (Kverneland, 2. etg).

 

 

 

 

 

 

Dr. Bjørn Samset, Senior Forsker ved CICERO Center for International Climate and Environmental Research.

 

Oppdatert 16. mars
Norsk Klimanettverk takker for et godt møte. Om du vil kan du jo studere presentasjonen videre? Den får du ved å klikke på Geoengineering – Kan teknologi redde oss fra klimaendringer?


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Møte om geoengineering – kan ”klimafiksing” være løsningen?”

  1. Kristoffer Robin avatar
    Kristoffer Robin

    Så bra du likte foredraget! Vi er veldig glade for at Bjørn kunne komme og holde foredrag om et så viktig og spennende (og ikke minst kontroversielt og utfordrende) tema.

  2. Kristin avatar
    Kristin

    Bjørn holdt et kjempegodt foredrag og har en massiv mengde ekspertkunnskap! En glede å høre på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *