KLIMASANKTHANS 2010 – STOR FESTMARKERING!

GRATISKONSERT på selveste St. Hansaften
23/6, kl 19-22 på St. Hanshaugen i Oslo

Hedersgjest: James Hansen, verdensledende klimaforsker og årets
Sofieprisvinner

Været blir knallbra. Ta med piknikkurven!

Er du bekymret over Norges tilnærming til klimakrisen? Vil du ha Statoil ut av kanadisk tjæresand, og en oljefri framtid i Lofoten, Vesterålen og Senja? Ta med deg piknikk-kurven og vennegjengen til en av Oslos vakreste parker 23/6, og gjør en fest av ditt engasjement!

Det blir en minneverdig kveld, med flotte musikere, standup, stunts og appeller. Og ikke minst blir det et møte med en av verdens fremste klimaforkjempere – årets Sofieprisvinner, JAMES HANSEN.

Året snur. Tiden går. Utfordringene er store. Hvor stor kan festen bli? SPRE INVITASJONEN!

PROGRAM
Jostein Gaarder presenterer hedersgjesten James Hansen – http://www.aftenposten.no/klima/article3593658.ece

Konferansierer:
* Ingeborg Gjærum
* Aleksander Melli

Appellanter:
* Åsne Seierstad
* Reiulf Steen
* Trine Skei Grande
* Nora Christiansen

Konserter:
* Hanne Hukkelberg
* Sandra Kolstad
* Håkon Kornstad
* Ornand Altenburg aka Asbjørn Ribe
* Robert Post
* Margfolket
* Director’s Cut
* Yoga Fire

Performance:
* Sarah Camille Ramin Osmundsen med ensemble.

Standup:
* Dag Sørås

ARRANGEMENTET ER GRATIS, og alle artister stiller opp uten honorar!

Vi gjør oppmerksom på at før konserten inviterer Framtiden i våre hender, Besteforeldrenes klimaaksjon og Concerned Scientists til åpent møte med James Hansen: «Klimaendringene som et felles moralsk anliggende: Kan Norge vise verden vei?» Tid: 23 juni kl 15.00-16.30. Sted: Gamle Festsal, Karl Johans gt. 47 (Universitetsplassen) Oslo

ARRANGØRER
Konserten arrangeres av en gruppe organisasjoner som samarbeider om en mobilisering mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja – og en stor Folkefest mot oljeboring, i Kabelvåg, 7 august.

http://oljefrittlofoten.no/
http://naturvernforbundet.no/miljofestival/ta-bussen-til-folkefest-mot-oljeboring-article16635-1241.html

Gruppen består av:
Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Greenpeace, WWF, Natur og Ungdom, Kirkens Nødhjelp, AUF, Unge Venstre, Besteforeldrenes klimaaksjon, Changemaker, Bellona, Global Migrants for Climate Action, Grønn Ungdom, Norsk klimanettverk og Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Vil du bli med andre frivillige og jobbe for at KLIMASANKTHANS blir en ekstra minneverdig aften? Ta kontakt på hei@norskklimanettverk.no !

BAKGRUNN
Etter klimatoppmøtets fallitt i København i desember 2009, trengs økt politisk handling i hvert enkelt land, og fornyet bevissthet om den rådende vitenskapelige oppfatningen: Utslipp av klimagasser må nå en topp innen 2015 på verdensbasis, skal vi ha en god sjanse til å holde den globale temperaturstigningen under to grader, og avverge en klimakatastrofe.

Handlingsvinduet er i ferd med å lukkes, og Norge er ett av landene der politikken er i utakt med klimaforskernes råd. Lite blir gjort med utslippene på hjemmebane. Andre europeiske land det er naturlig å sammenlikne seg med, er kommet lenger i sin fornybarsatsning. Kvotekjøpene som skal bidra til å innfri våre internasjonale forpliktelser, gir en usikker klimagevinst; «månelandingen» er ikke hva vi ble lovet; og Statoils investeringer i kanadisk oljesand gjør Norgeøvrige klimamål til skamme.

Hovedmålet med KLIMASANKTHANS er å synliggjøre fornyet engasjement for vår tids store, felles utfordring. Vi ønsker å sende et tydelig, tverrpolitisk, klimavennlig hilsen til våre folkevalgte.

Se arangementet på FB her.

Publisert

i

,

av

Kommentarer

3 kommentarer til “KLIMASANKTHANS 2010 – STOR FESTMARKERING!”

  1. […] er André som står bak den kreative designen til plakatene for KlimaOppmøte, KlimaSankthans,  Elefanten i rommet og Sammen for en oljefri framtid-møtet tidligere i […]

  2. […] Klimanettverk arrangerer KLIMASANKTHANS på St. Hanshaugen i Oslo fra ettermiddagen St. Hansaften 23. juni. Dette blir en fest for alle, med musikere, kulturinnslag […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *