Stoltenberg som Pontius Pilatus

yes we CanadaAv Bente Bakke (H)
Tidligere stortings-representant

Som deltager på Statoils general-forsamling i Stavanger 19. mai, var det trist å registrere at Jens Stoltenberg og staten som majoritetseier med 67 % av aksjene, fortsetter med å la Statoil få ture frem uten eierstyring.

Statoils tjæresandprosjekt i Canada representerer verdens mest skitne oljeutvinning. Statoil kjøpte seg inn i canadisk tjæresand i 2007 uten å konsultere eierne. Likevel har ikke staten brukt sin eiermakt til å trekke Statoil ut av dette prosjektet, som krever ekstremt mye energi, fører til enorme klimagassutslipp, fordriver urbefolkningen, ødelegger skogene og presser og forgifter vannreservene.

Stoltenberg snakker derfor usant når han hevder at han ikke kan styre Statoil. Det er nettopp det han gjør. Han har brukt sin eiermakt på de tre siste generalforsamlingene til å gå imot forslagene om å trekke Statoil ut av tjæresanden. Det er vanskelig å tolke det på annen måte enn at han støtter Statoils tjæresandprosjekt.

Når Stoltenberg hevder han ikke kan bruke eiermakten sin, gjør han som Pontius Pilatus, han toer sine hender, men den grisete tjæresanden vil han ikke klare å vaske vekk.

Innlegget ble publisert i Aftenposten 22. mai 2011

 


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *